CONSULTANȚĂ ÎN ALĂPTARE

Suntem cu toții de acord că alăptarea este un element important al sănătății mamei și copilului pe termen scurt și pe termen lung. Însă dacă alăptarea este ceva firesc și care ”se întâmplă de la sine”, care este rolul unui consultant în alăptare? Este suficient să întrebați câte dintre mamele din jurul dumneavoastră au alăptat minim șase luni, pentru a afla câteva dintre situațiile în care întervenția unui consultant ar fi ajutat poate ca alăptarea să continue: ragadele foarte dureroase, semn ale unei tehnici incorecte de atașare la sân; furia laptelui, care corect gestionată se rezolvă în 12-18 ore, nu în zile; lactația prost gestionată în cazul copilului prematur care nu putea suge la sân; sugarul  exclusiv alăptat care nu lua bine în greutate, și în cazul căruia prima măsură a fost întroducerea laptelui praf, nu a corectarea lactației. 

Alăptarea se învață, este un proces, nu un buton pe care apăsăm la un moment dat. În cele mai multe cazuri, cu puțin ajutor, puteți depăși momentele firești de dezechilibru și continua alăptarea atât timp cât mama și copilul își doresc.

CONSULTANTUL NOSTRU ÎN ALĂPTARE

Adina Păun
Moașă
Consultant în alăptare IBCLC

Ce spun pacienții noștri

Medicii de la Clinica Luna au rezolvat cu succes problemele apărute în timpul sarcinii și la momentul nașterii

Recomand aceasta clinica! Servicii deosebite, consultatii lungi si amanuntite, intr-adevar se acorda o atentie deosebita pacientilor, fara a avea sentimentul ca abia asteapta sa termine cu tine ca sa treaca la urmatorul pacient, cum se intampla la clinicile mari. Am abonament platit de catre companie la Medicover, dar prefer sa platesc consultatiile ginecologice si endocrinologice la clinica Luna pentru a primi servicii medicale impecabile. Atat doamna doctor Gussi, cat si domnul doctor Serban, sunt niste oameni exceptionali.

Elis Memet
Servicii exceptionale. Oameni foarte bine pregatiti. Ei ne-au ajutat sa marim familia.
Daca exista persoane care se plang ca au fost intarzieri la programari le spun ca acestea apar pentru ca se da o atentie deosebita fiecarui pacient si pot aparea probleme care trebuie rezolvate. Pana la urma este o clinica nu service auto.

Recomand.

Bogdan Nicolae Prodan